Thursday, February 28, 2013

Mane My enPom Sayamm?? ~0~

Tadi masa na g keje..acik a.k.a norliana kakak aku yang anta pegi keje..mula-mula..masa tu aku
aku berasa happy jer taw.. even aku da lambat na g keje..bab, aku na basuh baju la..men fb la,,ape la..bla..bla..bla~ banyak keje na di buat al-maklumlah..orang bujang namanya kan..  So, ape lagi..cepat2 la aku wat keje tu.. tanpa sempat aku pikir pasal fon aku..tapi..law tak silap aku asenya aku da letak fon aku tu dalam bakul moto da..
Hurmm..da tu sampai je kat tempat kerja.. mula2..aku ok3 je lagi.. borak-borak ngan farah dulu.. dah tu..rasa cam pelik je.. nape c my seneget aku tak kol-kol aku.. bab, last kami OTP pagi tu.. dye janji na kol
aku balik.. dah tu..aku chek la lam poket mane fon aku.. aku rasa cam laen je.. Alamak!! maybe aku tertinggal dalam bakul moto kot..dah tu naseb baek Farah ade..aku mintak dye suh tolong kol no.akak aku.. dah tu tak dapat ugak..aku suruh dye cari fon tu dan bawak mai tempat kerja aku... dye cari ke ntah aku xtaw ler..dah tu..dye kol nombor pom Farah balik...dye cakap dye tak jumpe pun.. mau taknye naek bebal je rase aty ni.. Stress derr!! masa tempat kije tu aku tak pikir laen...
aku pikir na balik umah then na cari pom aku tu jerr... da la lambat balik..na dekat kul 1.00 pagi baru akak
aku mai ambek..dah la ujan lebat..dekat tempat aku kerja tu plak ada bukak restoran..  disebabkan kat situ ujan..mamak2 kdai pun terpaksa pindahkan meja2 n kerusi2 dpan pintu masuk keluar kedai aku..
Perghh!! dekat giler ngan tempat aku rehat tunggu ujan tu..aku tau diorang sedang cakap2 sal aku..
yang mamat sorang nie xabeh2 duk pandang2 aku..
naseb baek ensem.. hehe....tapi..bukan dye sorang je..ramai agi..senyum2 kat aku.. OPS!!
aku bukan jenis yang gedik2 gatai2 suka layan orang laki tau..aku bukan gitu..
aku wat muka bodoh jelah! tebal kan muka kat citu...bab aku sorang je pompuan kat citu..
Dah tu..balik2 umah je..aku terus kol dail no.fon aku.. yang aku peliknye masuk je line bile aku kol...
p, tak bunyi-bunyi pon ringtone enset aku tu..aku bukannye wat silent mode pon..asal xjumpa gak ekk..
adoiyaiii... Aku try cari2 gak...p,xjumpe gak.aku harap sangat2 Allah SWT 
ketemukan telefon aku yang hilang tu...sebenarnya aku bukan sayangkan enset..
aku lebih sayangkan sim card aku tu..sim tulah yang teman aku selama 10 tahun tau..
sayang giler2 kat sim tu..macam-macam kenagan melalui
sim card tu tau... nanti,susahlah law tak jumpe fon tu.
ngan my family aku...waa~~ Aku harap2 sangat lah aku jumpa gak fon aku tu secepat yang mungkin... Amin Ya Rabbal Alamin....



  

9 comments:

  1. Your blog is wonderful and very beautiful, congratulations. Kisses from Spain.

    http://redecoratelg.blogspot.com.es/

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks... u too .. your blog is more wnderful and nice .. :)




      Delete
  2. Replies
    1. hek3..yang sy punya simple je..yg kamu punya lagi cantik.. :)

      Delete
  3. kerja kedai makan ea? Haah syg kalau sim kad ilang. lagi2 kalau no tu lawa.. selalunya benda yang hilang ade kat tempat yang tak di sangka-sangka.. tapi kalau orang dah amek lain pulak cite.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. xla..sy kerja kedai serbaneka u-center.. ala..kdai cam 7E tu.. yer..emang no.2 lawa..n da lame da sy simpan..bnyak knangan lam tu.. tapi..emang enfon da xde da..xjumpe..so,sy da beli fon baru la.. :)

      Delete
  4. lamanya sim card tu..10 tahun dah..hehe.me pun paling lama setahun..huhu...btw hati2 ea bila kerja..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa..memang da lame wak..sy na buat prbharuan no fon tu jugak..masalahnye..saya guna i.c budak mane entah..so, terpaksa la redha.. ermm..mekaseh cantek.. :)

      Delete
  5. Akk,, akk pakai Maxis? kalau maxis ,, boleh mintak kat maxis nk no tu,, kene byr sepuluh ringgit je.. Nanti dpt no tu balik :D ,, hee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...